Nieuws

Ticketloos parkeersysteem voor Wagenborg

Het door Creo in eigen beheer ontwikkelde volledig ticketloze parkeersysteem is opgeleverd aan Wagenborg Parkeerterreinen. Hierin zijn de eisen en wensen geïmplementeerd voor het parkeren van voertuigen van de verschillende soorten reizigers van en naar Ameland, zoals vakantiegangers, eiland bewoners, zakelijke reizigers en medewerkers. Het parkeersysteem is op beide parkeerterreinen (P1 en P2) in Holwerd geïnstalleerd.

Zie de korte film over het CREO betaal-, toegang- en parkeersysteem

Snel en betrouwbaar op- en afrijden van het parkeerterrein wordt gerealiseerd door de inzet van nummerplaat herkenning, lezen van een bankpas, creditcard of contactloze Wagenborg pas en scannen van een QR-code op (e-)tickets. Door de inzet van deze technologieën is het niet nodig om een ticket te printen bij inrijden. Voor een snelle doorstroming kunnen parkeerders van het parkeerterrein met hun bankpas, creditcard of Wagenborg pas afrekenen bij de uitrij zuilen en indien gewenst ook bij de betaal zuilen of bij de parkeerwachters loge. Voor parkeerders die met contant geld willen betalen is er naast de betaalzuil een losse contant geldautomaat geplaatst.

Voor de registratie van Wagenborg passen voor abonnement houders is het systeem gekoppeld met het overtocht boekingssysteem van Wagenborg.
Het hele systeem is door de parkeerwachter te overzien en te bedienen via een eenvoudige user interface.

Bij de selectie van de parkeersysteem hardware heeft Creo gekozen voor apparatuur die zoveel mogelijk bestand is tegen de weersomstandigheden ter plekke, zoals zon, zee en zand. De inrij- uitrij- en betaalzuilen zijn in samenwerking met MPS ontwikkeld. ST&D heeft de slagbomen, de detectielussen en de verkeerslichten geleverd. Voor eenvoudig service en onderhoud is de hardware modulair opgebouwd en op afstand benaderbaar.

Deel dit bericht:

Ervaar het gemak van ons cashless betaalsysteem

Plan een gratis adviesgesprek

Scroll naar boven