Nieuws

Doei tapverlies en niet betaalde consumpties

De inkoopprijzen van bier en andere dranken schieten omhoog. Voor u als ondernemer belangrijker dan ooit om alle ingekochte drank af te laten rekenen.

De conventionele kassa met tap/tik registratie laat weliswaar zien hoeveel er getapt en afgerekend is, maar er kan helaas nog steeds getapt worden zonder te betalen.

Met het Creo betaalsysteem worden alle gedoseerd getapte consumpties wel afgerekend.

Om dat mogelijk te maken heeft Creo een unieke technologie ontwikkeld waarmee efficiënt en effectief alle gedoseerd getapte drank afgerekend wordt. Producten worden op de kassa aangeslagen en afgerekend met bank- of ledenpas, waarna de consumpties in de gekochte aantallen op de tapautomatisering vrijgegeven worden, of de ledenpas wordt op één van de ledenpaslezers naast de taps gelegd. Deze twee methoden zijn tegelijkertijd beschikbaar en door elkaar heen te gebruiken. Afhankelijk van de branche waarin de onderneming actief is zien wij dankzij deze nieuwe manier van werken, 20 en 40% meer consumpties afgerekend worden bij hetzelfde inkoopvolume. De investering wordt dan ook regelmatig binnen een jaar terug verdiend.

Naast het financiële voordeel kent het Creo betaalsysteem nog veel meer slimme functionaliteiten die het werken eenvoudiger maken en de gastvrijheid vergroten. Denk hierbij aan selfservice op momenten dat er geen personeel beschikbaar is. De meter bier functionaliteit (12 tappen – 10 betalen), leeftijdscontrole, statiegeld op hard plastic glazen, het accepteren van zowel op rekening passen als saldopassen, teams die eenvoudig al dan niet ad hoc geformeerd kunnen worden om gezamenlijk op rekening te kunnen drinken en nog veel meer.

Roeivereniging Skoll uit Amsterdam maakt gebruik van het Creo betaalsysteem waarmee alle gedoseerd getapte drank wordt afgerekend en tapverlies voorkomen. Bij veel verenigingen is het moeilijk om rendement te behalen. Zeker als er vrijwilligers achter de bar staan wordt niet alles afgerekend en neemt tapverlies toe. Als de kosten van niet betaalde drankjes en het tapverlies worden opgeteld, is dat op jaarbasis een behoorlijke winstderving die bij veel verenigingen tussen de 20% en 40% blijkt te liggen.

Meer weten? Wij komen vrijblijvend langs om u te informeren over de mogelijkheden voor uw organisatie of vraag het onze klanten, wij brengen u graag met ze in contact.

Deel dit bericht:

Ervaar het gemak van ons cashless betaalsysteem

Plan een gratis adviesgesprek

Scroll naar boven