Skip to main content
Loading...

Toegang en betalen met gezichtsherkenning

Contactloos toegang en betalen door middel van gezichtsherkenning voorkomt misbruik en is hygiënisch. Met gezichtsherkenning levert Creo een innovatief toegangs- en betaalsysteem. Gezichtsherkenning voorkomt fraude met abonnementen, lidmaatschappen en sleutels doordat alleen mensen binnen komen die toegang horen te krijgen. Door niets aan te hoeven raken worden bacteriën en virussen niet verspreid en is gezichtsherkenning derhalve een hygiënische oplossing.

  • Creo gezichtsherkenning
  • Creo gezichtsherkenning

Sleutels, chippasjes, tickets zijn overdraagbaar en vallen dus gemakkelijk in verkeerde handen. Omdat gezichtsherkenning persoonsgebonden is, wordt het onmogelijk voor ‘onbevoegden’ om binnen te komen en/of gebruik te maken van diensten. Bovendien werkt een door ons geleverd toegangscontrolesysteem snel en klantvriendelijk. Uiteraard heeft elke scanner naast gezichtsherkenning een alternatief met een barcodeticket en/of chipkaartlezer.

Het verwerken van persoonsgegevens ten behoeve van gezichtsherkenning gebeurt op basis van de grondslag "toestemming van de persoon om wie het gaat". Om toegang te krijgen, geeft men eenmalig toestemming voor herkenning. De gebruiker heeft zelf volledige controle.
Het gezichtherkenningsalgoritme extraheert de gezichtsvectoren, die worden opgeslagen en gebruikt voor de herkenning. Herkenning is uniek maar nooit terug te brengen tot uw foto!
Omdat de gezichtherkenningsapparatuur diepte ziet, wordt geen toegang verkregen door een foto voor de camera te houden.

Meer informatie of interesse in een pilot? Neem contact op met César Sierhuis

M: +31 6 15068687

E: cesar.sierhuis@creo.nl