Skip to main content
Loading...

De Creo statiegeld functionaliteit ondersteunt de Horeca met de overgang van weggooibekers naar hard plastic bekers.


Horecabedrijven waaronder verenigingen schakelen over op hard plastic glazen. Daarmee bereiden zij zich voor op het Europese verbod op de standaard wegwerpbekers.

Om dit binnen de Horeca bedrijven logistiek werkbaar te maken heeft Creo betaalsystemen de statiegeld functionaliteit ontwikkeld, waarbij er statiegeld (borg) in rekening gebracht kan worden voor de glazen. 

Creo plastic bekertjesCreo plastic bierglas

Fig.1: De introductie van hardplastic glazen moet de bergen wegwerp plastic bekertjes voorkomen.

Bij verenigingen waar gebruik gemaakt wordt van ledenpassen kan het bestuur ervoor kiezen statiegeld (borg) te rekenen voor hard plastic glazen en andere producten en dit statiegeld (borg), op het moment dat het product ingeleverd wordt, automatisch retour te storten op de rekening / saldo van het lid. Per retour product kan aangegeven worden binnen hoeveel dagen het product retour genomen kan worden. Tevens kan er worden gecontroleerd of er niet meer producten worden ingeleverd dan er aangeschaft zijn (op basis van verkopen op ledenpas).

Bij de Creo statiegeld functionaliteit is het eveneens mogelijk om een combinatie product te maken, bestaande uit bijvoorbeeld een flesje bier inclusief statiegeld. Een combinatie product is ook uitermate geschikt voor het verkopen van mixdranken zoals bijv een BaCo, vanwege de automatische uitsplitsing van hoog- en laag BTW percentage.

  • Creo hard plastic glas

 

Om de Horeca bedrijven te ondersteunen bij de overstap naar hard plastic bekers, introduceren Creo en Van Duijnen de statiegeld functionaliteit in het betaalsysteem, “Pichtertaps” op de bar,  "zelftaps" aan de wand en vaatwassers geschikt voor hard plastic in de keuken / bar.

Ten behoeven van de studieruimten leveren Creo en van Duijnen koffiemachines waarbij de koffie met het Creo cashless betaalsysteem kan worden afgerekend. Is dat het einde van gratis koffie voor het bestuur of commissies? Nee hoor, het betaalsysteem kan hiervoor speciaal geconfigureerd worden.