Skip to main content
Loading...

Creo ondersteunt verantwoord alcoholgebruik bij verenigingen en hotels

De cashless tapautomatisering van Creo Betaalsystemen en Van Duijnen Horeca Service helpt organisaties om de leeftijdsgrens-alcohol na te leven en zich te houden aan de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord.

  • verantwoord alcoholgebruik bij verenigingen en hotels
  • verantwoord alcoholgebruik bij verenigingen en hotels

 

Verenigingen en hotels die werken met de cashless tapautomatisering van Creo Betaalsystemen en Van Duijnen Horeca Service maakten al langer gebruik van de door Creo ontwikkelde functionaliteit om de leeftijdsgrens-alcohol * na te leven. Bij bedrijven waar bij de cashless tapautomatisering afgerekend wordt met leden-, gasten-, en/of hotelpas, tapt het systeem bij personen die jonger dan 18 jaar zijn alleen niet-alcoholsiche dranken.

Daar heeft Creo Betaalsystemen nu ook de mogelijkheid toegevoegd om bij personen ouder dan 18 jaar de uitgifte van alcoholische dranken per persoon te beperken tot een door het bestuur / bedrijfsleiding in te stellen aantal per dag. De betaaltechnologie van Creo helpt hiermee organisaties zich te houden aan de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord **.

* Volgens de wettelijke leeftijdsgrens alcohol en tabak die in Nederland gehanteerd wordt, moet u 18 jaar of ouder zijn om alcohol of tabak aan te mogen schaffen of te mogen gebruiken.

** In het Nationaal Preventieakkoord staan "maatregelen tegen problematisch alcoholgebruik".